Wandelvereniging W.I.K.

banner

Wandelsportvereniging “Willen is Kunnen”

W.I.K. is een wandelsportvereniging uit Dongen. De vereniging is opgericht in april 1948 en telt zo‘n dertig leden.

Ze organiseert jaarlijks op de laatste zaterdag van april een Lentetocht, deze is 20, 30, 40 en 50 km. Medio september is de Herfsttocht, deze is 5, 10, 15 en 20 km lang.

Ieder jaar maken zij een wandelkalender. Deze wandeltochten zijn meestal op zondag en de leden, die mee gaan wandelen, geven zich per tocht op. Iedereen krijgt per tocht nog een briefje, mailtje of telefoontje. Het vervoer naar deze tochten wordt geregeld. Zij rijden met eigen auto‘s (4 of 5 personen per auto) en de benzinekosten worden vergoed door de vereniging. De inschrijfkosten per tocht (ter plekke) bedragen meestal € 1,50 tot € 3,00.

W.I.K. zit ook in de organisatie van de Stichting Avondvierdaagse Dongen. Zij halen ook 2x per jaar oud papier op. Voor de 2 wandeltochten en de Avondvierdaagse en het ophalen van oud papier wordt aan de leden medewerking gevraagd, dit gebeurt in overleg. De tocht van april lopen diverse leden op een ander tijdstip en dit kan ook voor de Avondvierdaagse.

Buiten de vastgestelde tochten gaan diverse leden ook zelf tochten lopen, Dit doen zij alleen of ze spreken met elkaar af. Deze benzinekosten worden niet door de vereniging vergoed.

Wilt U lid worden van onze wandelsportvereniging W.I.K. of inlichtingen over onze wandeltochten? Kijk dan verder op de site of neem contact op met iemand van het bestuur, zij zullen U graag verder helpen!