TC De Kleppers

Toerclub De Kleppers is opgericht in 1980. De club is ontstaan uit een groepje stamgasten dat vond dat ze iets aan de conditie moesten doen. Zij voegden daad bij woord en beklommen het stalen ros. De fietsgroep groeide en er werd een club opgericht met de bijbehorende gedragsregels. De naam “De Kleppers” werd gekozen door de kastelein van de eerste thuishaven ’t Geertje, met de wetenschap dat die naam een grote betekenis had in de wielerwereld. Door inschrijving bij de Kamer van Koophandel, vastlegging bij de notaris en aansluiting bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU), nam ook het besturen serieuzere vormen aan. Sinds vele jaren is Zalencentrum De Viersprong de thuishaven van de club. Inmiddels is het ledental  170 en behoort TC De Kleppers bij de grotere toerclubs in de regio

Vaste Clubritten

Het toerprogramma loopt van half februari (eerste zondagrit) tot half november (laatste zondagrit). Er wordt niet met een volgauto gereden. Van alle tochten (m.u.v. vrijdag) is de vertrekplaats bij Zalencentrum De Viersprong, Kanaalstraat 10 in Dongen.

 

Zondag ritten

De zondagritten worden door alle groepen gereden. Iedere groep rijdt zijn eigen rit. De afstand van de zondagritten wordt in het voorjaar opgebouwd en in het najaar afgebouwd. In de opbouw -en afbouwfase worden de vertrektijden aangepast. Alle groepen proberen rond 11.30 uur bij De Viersprong terug te zijn. Hier staat dan de koffie met een broodje klaar (voor eigen rekening).

 

Woensdagavond ritten

Op woensdagen wordt gestart met vier groepen:

De recreanten fietsen (groep C en D) ongeveer 40 km  en  vertrekken om half 18.45 uur.

Om 18.45 uur start de tweede groep (Groep B) en de afstand bedraagt 50 à 60 km (gem. 30 km/uur).

Degenen die harder willen fietsen kunnen aansluiten bij een groep (Groep A) die om 18.30 uur vertrekt.

Alle groepen starten bij de viersprong.