Dongens Levenslied

Gezelligheidskoor “Dongens Levenslied” is op initiatief van de heer Jan Donders en zijn echtgenote Lenie opgericht in 2002 en onder zijn voorzitterschap is er een gemengd koor ontstaan dat momenteel bestaat uit 40 leden.

Het Dongens Levenslied heeft gezelligheid hoog in het vaandel staan en al vanaf de oprichting worden er jaarlijks concerten georganiseerd in samenwerking met Fred en Petra Heijne van Café – Zalencentrum de Viersprong te Dongen.  Elke keer zijn dit weer heel geslaagde middagen waar de genodigde koren met plezier op terug kijken. Menigmaal vraagt men dan ook om een tweede uitnodiging. Ook treden we op bij diverse evenementen, feesten en partijen.

Dongens Levenslied staat sinds mei 2014 onder de bezielende leiding van Wouter Kwakernaat. Hij is tevens de arrangeur van onze nummers.

We brengen over het algemeen Nederlandstalig ten gehore maar schromen Engels- en Duitstalige nummers ook niet. We zingen liederen van Adele, Frans Bauer,  Jan Smit, Robert Long, Herman van Veen en heel veel anderen.
Doordat deze liederen door Wouter worden gearrangeerd denken we ons te kunnen onderscheiden van andere koren.

Dongens Levenslied heeft inmiddels zijn 12,5 jarig bestaan groots gevierd en we zijn op weg naar ons volgend lustrum.

Zoals zoveel koren zijn wij nog op zoek naar nieuwe enthousiaste leden die het Nederlandse lied warm omhelzen. Wij kunnen deze leden beloven dat ze een geweldige tijd bij ons zullen doorbrengen. Aspirant leden zijn elke donderdagavond om 20:15 uur van harte welkom in Café  – Zalencentrum de Viersprong. Iedereen  die graag zingt mag enkele keren komen meezingen om de sfeer te proeven en te ervaren hoe gezellig het is om samen in een koor te zingen.